CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

HITS

Thursday, April 23, 2009

Rumah Berhantu?!

Selain gi Pesta Buku hari Isnin lepas, ada benda lain yg aku nak share dgn korangs.


Apa yg terlintas kt fikiran korangs bila tgk gambar ni? Aku amik gambar ni masa boring tunggu hubby aku compile gambar2 projek dia yg baru di print kt kedai tu. Kitorang park kete kat tepi jln betul2 tepi rumah besar yg menyeramkan ni. Rumah ni kat Bukit Perdana, Bukit Perdana ni plak kat belakang Bank Negara, kat situ byk rmh2 org kaya. Smua rmh2 besar a.k.a mansion jer yg ado. rumah teres hatta rmh dua tingkat pun takdo.


Dlm boring2 tu, aku snap ler gambar sana sini. Aku pun sejak jd blogger ni rajin la plak bwk kamera tu sana sini. Ader gossip yg mengatakan rumah ni kepunyaan Sultan Brunei. Betul atau tak, Wallahhualam. Papan tanda projek pun takde letak, so tak dpt lah aku pastikan btl ke tak.


Dr dulu lagi rumah ni tak siap2. Tetiba bila aku lalu ari ni, rmh ni tgh diruntuhkan plak. Apsal? aku pun tak tau gak. Tp masa aku amik gambar ni, tingkat yg kat atas skali tu ader "Bulldozer" or Jengkaut camner aku nak explain puun aku tak taulah nama menatang tu. korangs imagine jer la ye.. Benda tu tgh buat keje merobohkan tingkat tu. Sayang betul aku tgk rmh yag camtu punya besar dan cantik nak dirobohkan.



Pastu mengikut kata gossip lagi rmh ni tak dpt disiapkan sb berhantu. Betul ker? ntahlah...
Ikut logik plak, kalau betul Sultan Brunei yg punya, takkan takder duit nak siapkan kan? Ikut mata kasar aku ni rumah ni ada lebih kurang 7 tingkat. Ni pandangan depan jer, masa lalu kat belakang rmh tu tak sempat nak snap, hubby aku tak nak brenti. Dari belakang lagi jelas rmh ni besar sgt dan ada byk tingkat. Korangs layan jer la gambar ni dan buat la spekulasi sendiri yer ahaks... Atau sesapa yg ada info, boleh la bgtau..


Ni pandangan tepi bangunan. Tu kete aku park kat situ.


Ni plak, bangunan sebelah dia, bangunan ni pun dlm satu pagar dgn rmh bsr tu. So aku assumed rmh utk org gaji kot. Dah kalau Sultan Brunei yg punya, takkan 2 org bibik nak jaga rmh camtu punyer bsr kan... Ni ikut daya imaginasi aku ler...


Tapi satu jer yg aku pasti, tahap keseraman yg aku alami masa tgk dan amik gambar rmh2 ni memang tinggi. he he


Dan pesanan aku yg terakhir: JANGAN BIARKAN ANDA DISELUBUNGI MISTERI... (Sambil buat gaya tangan cam mamat (sorry tk ingat nama) yg mengacara "MISTERI NUSANTARA"

4 comments:

pinkiss said...

hahaha.. baru ko tau skrg kan? mana nak gi sure kena ada kemera. lalala..

FADHLINA said...

aku slalu g kawasan tu sebab pergi opis kem Kerja Raya. diorang pun ckp ngan aku tu rumah sultan brunei..

jgn kata rumah tu, rumah lelain yang situ pun mcm berantu jek.. eeiii canela diorang tinggal kat situ ek..

jija, letak le shoutbox. senang sket nak komen...

alladiin said...

rumah mcm tu..neknak suka dtg meh..

TiNiE said...

yer yer..itu adalah istana sultan brunei yg tak siap..dan bnyk spekulasi gak di situ..zass jerla