CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

HITS

Friday, April 17, 2009

Rumah baru...

Citer pasal rumah baru ni, ada suka dan ada duka gak...
Yang suka tu, mestilah pasal masuk rumah sendiri, renovate sendiri kan. Yang duka tu plak pasal 2 minggu jer lepas berpenat lelah nak siap kan renovation rumah, berkemas untuk pindah dan berhabis duit untuk rumah ni, aku pun di 'retrenched'. Jadilah aku sorang penganggur sampai la ni.
Dulu opis mate aku sibuk nak tengok gambar rumah yang aku and hubby renovate sendiri ni. Tu yg terfikir nak wat entry pasal rumah ni.

Rumah ni masih ada skit jer lagi yang tak siap. Kitchen cabinet dan main cable TNB yg masih kat tengah rumah. Pasal main cable TNB tu next entry jer aku citer, pasal yg tu kene special entry untuk TNB he he.

Sebenarnya rumah ni kecik jer, tapi lepas di tambah depan belakang atas dan bawah, selesa lah jugak untuk aku satu family. Kos renovation tu jangan tanyalah, tapi dah kira jauh lebih murah sebab semua buat sendiri kalau compare dengan bagi sub kat kontraktor lain. Habis smua hasil tabungan kami guna. Tapi aku gagahi jugak, sebab memikirkan kalau dah duduk nanti baru nak renovate, tak sanggup aku.

So layan jer la gambar nan ado ni yer...

Aku jumpa gambar ni jer sebelum rumah ni di renovate.




Ni gambar masa dlm pembinaan, Hubby aku merangkap kontraktor utama tgh menyibukkan diri.


Dah hampir siap, maybe dlm 70% masa ni. Design rumah ni smua hasil idea aku dan hubby dan jugak hasil tiru rumah orang sana sini sikit2.



Tengok betapa bersepahnya, tu blm tgk kat dalam lagi tu.



Masa ni belum pasang pagar lagi.
****************************************************
Dan akhirnya, siaplah jugak rumah ni.


Disebabkan nanti aku akan buat entry pasal main cable TNB yg masih kat dlm rumah tu, nanti aku update skali gambar dlm rumah skit yer. Maklumlah kat dlm tu pun blm siap sepenuhnya. Barang yg ado pun ala2 hidup segan mati tak mau.
So kengkawan DSK ku sebab dulu aku pernah cakap kalau rumah aku dah siap, boleh try wat 2nd Pot Luck. Kalau dirasakan rumah aku ni boleh dan sesuwei untuk wat 2nd Pot Luck tu, sila lah rancang yer. Tapi harus diingatkan, rumah aku ni takde lah sebesar lokasi pertama Pot Luck tu yer, sedang-sedang jer.

4 comments:

pinkiss said...

cantik seh.. jom pot luck!

cikpedot said...

wah... mmg total mekover ne.. santeknye jija.. ndak2 dapat merasa rumah sendiri seperti yang diidamkan..pandai la korang buat rumah sambil jimat kos.. chaiyokk!!!

sophia said...

TQ TQ. Pinkiss, sila la wat arrangement utk Pot Luck tu. Kali ni kita try kumpul seberapa ramai member yek...

AQisH said...

wahhh...comel lote rmh ko kan...mmg sesuai di parti periukkannyaa haha..ape lagi datin nonipinkis jlnkan operasi andaa ;-)